استیل ضد زنگ به دلیل افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی و اکسیداسیون در دمای بالا ، در کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار میگیرند. خصوصیات منحصر به فرد استیل ضد زنگ با افزودن عناصر آلیاژی ، عمدتا کروم و نیکل ، به فولاد حاصل می شود. به طور معمول ، بیش از ۱۰٪ کروم برای تولید استیل ضد زنگ مورد نیاز است. چهار درجه کلی از استیل ضد زنگ وجود دارد که به طور معمول بر اساس ویژگی های مواد آنها طبقه بندی میشوند. در ادامه این مقاله ملاحظات و الزامات جوشکاری لیزر برای هر کدام از این نوع ورق های استیل ضد زنگ ذکر شده است. شرکت تهران نور افشان آماده ارائه انواع خدمات جوش لیزر استیل ( جوش استیل ، جوش استیل به آهن ، جوش استیل به مس و … ) در تهران می باشد. همراه ما باشید …
جهت مشاهده انواع روش های مختلف جوشکاری استیل ضد زنگ این مطلب را مطالعه فرمائید.
جوش استیل ضد زنگ آستنیتی (Austenitic stainless steels)
استیل ضد زنگ سری ۳۰۰ به طور کلی از استیلهای ضد زنگ آستنیتی است. این استیل های ضد زنگ در کاربردهایی که به مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت بالا نیاز دارند استفاده می شود. استیل های ضد زنگ سری ۳۰۰ را میتوان در طیف گسترده ای از کاربردها در صنایع نفت ، حمل و نقل ، صنایع شیمیایی و تولید برق یافت. این استیل های ضد زنگ به ویژه در محیط های با درجه حرارت بالا بسیار مفید هستند. این سری از استیل ضد زنگ مناسب برای جوشکاری لیزر پالس ( yag ) و موج پیوسته (CW) است.
در جوشکاری لیزری استیل ضد زنگ در مقایسه با استیل های کم کربن ، به دلیل هدایت حرارتی پایین اکثراستیل های ضد زنگ آستنیتی، عمق نفوذ جوش کمی بهتر و سرعت فرآیند جوشکاری نیز افزایش می یابد.
سرعت های بالاتر در فرآیند جوشکاری لیزر نیز در کاهش حساسیت به خوردگی ناشی از رسوب کاربیدهای کروم سودمند است. هنگامی که ورودی گرما در طی فرایندهای جوشکاری بیش از حد زیاد باشد ، می تواند منجربه ته نشینی کاربیدهای کروم شود.
گرمای ورودی کنترل شده و قابل تکرار در فرآیند جوشکاری لیزر ، پهنای منطقه تحت تأثیر گرما را کاهش می دهد ، بنابراین ناحیه ای را که ممکن است در آینده در معرض حفره و خوردگی قرار گیرد را کاهش میدهد.
یک مزیت دیگر جوشکاری لیزری برای این مدل از استیل ضد زنگ ، کاهش تنش های حرارتی است که در مقایسه با روش های جوشکاری معمولی، قابل ملاحظه است. این امر به ویژه برای استیل های ضدزنگ که ۵۰٪ انبساط حرارتی بیشتری نسبت به استیل های کربنی معمولی دارند ، بسیار مهم است.
جوش لیزری استیل ضد زنگ فریتی (Ferritic stainless steels)
سری استیل ضد زنگ فریتیک ۴۰۰ ، به طور معمول دارای مقدار کمی نیکل هستند و در مقایسه با استیل های آستنیتی قابلیت جوش پذیری خوبی ندارند.
جوشکاری لیزری در برخی از درجه های استیل ضد زنگ فریتی ، مقاومت در برابر خوردگی استیل را در محل جوش مختل می کند. همچنین منطقه گرما دیده ممکن است به دلیل سرعت خنک سازی سریع ، سختی بیشتری داشته باشد که باعث افزایش شکنندگی آن می شود.
جوش لیزر استیل های ضد زنگ مارتنزیتی (Martensitic stainless steels)
سری استیل های ضد زنگ مارتنزیتی ۴۰۰ برای جوشکاری لیزر بیشتر از استیل های آستنیتی و فریتی چالش برانگیز است. جوشکاری با لیزر در استیل های مارتنزیتی کربن بالا (بیش از ۰/۱۵٪ کربن) می تواند باعث شکننده شدن مواد در منطقه گرما دیده شود. اگر استیل ضد زنگ مارتنزیتی با محتوای کربن بالای ۰.۱٪ جوش داده شود ، استفاده از ماده پرکننده استیل ضد زنگ آستنیتی می تواند مقاومت جوش را بهبود بخشد و حساسیت به ترک خوردگی را کاهش دهد ، اما نمی تواند شکنندگی در منطقه گرما داده شده را کاهش دهد. پیش گرم کردن مواد قبل از جوشکاری یا تعدیل مواد در دمای ۶۵۰-۷۵۰ درجه سانتیگراد پس از جوشکاری با لیزر ، ممکن است شکنندگی در منطقه گرما دیده شده را کاهش دهد.
استیل های ضد زنگ دوبلکس (Duplex stainless steels)
استیل های ضد زنگ دوبلکس مخلوطی از استیل های زنگ نزن آستنیتی-فریتیک است. این استیلهای ضدزنگ با ریزساختار دو فازی حاوی آستنیت و فریت مشخص می شوند. به طور کلی ، کسرهای حجمی آستنیت و فریت تقریباً برابر هستند. عناصر اصلی آن، آلیاژهایی از کروم ، نیکل و مولیبدن هستند. استیلهای ضد زنگ دوبلکس معمولاً با مقادیر کمی نیتروژن آلیاژ میشوند. مواد دوبلکس به طور کلی قابل جوش خوردن با لیزر، با نتایج خوبی هستند. به دلیل تنوع مواد موجود ، آزمایش آنها قبل از نهایی کردن طرح پیشنهاد می شود.
نقش گاز محافظ در جوشکاری لیزری استیل
گاز محافظ در جوشکاری لیزری استیل ضد زنگ دو نقش مهم را ایفا می کند. اول ، برای محافظت در برابر اکسیداسیون بیش از حد و دوم ، برای کاهش تشکیل پلاسما. محدود کردن تشکیل پلاسما هنگام استفاده از لیزر برای جوشکاری استیل ضد زنگ بسیار مهم است. یک تعامل بین طول موج انرژی لیزر و گاز محافظ وجود دارد که نفوذ لیزر را کاهش می دهد و می تواند کیفیت و تکرار پذیری جوش را تحت تأثیر قرار دهد. جوشکاری لیزر فایبر ، که طول موجی متفاوت از جوش CO2 دارد ، از تشکیل پلاسما رنج نمی برد. با این حال ، سطح توان بیش از ۱۰ کیلووات ممکن است تشکیل پلاسما گسترده ای را ایجاد کند که منجر به مشکلاتی در کیفیت جوش شود.
متداولترین گازهای محافظ جوش، هلیوم (He) ، آرگون (Ar) و نیتروژن (N2) هستند. گاز محافظ هلیوم به دلیل توانایی سرکوب تشکیل پلاسما برای جوشکاری لیزر CO2 مناسب ترین نوع گاز است. در هنگام جوشکاری استیل های ضد زنگ با لیزر فایبر نیز می توان از گاز محافظ هلیوم استفاده کرد. با این حال ، به دلیل جرم کم هلیوم ، سرعت جریان گاز محافظ برای محافظت موثر ، به ویژه در محیط های باز ، بیشتر میشود و همین سرعت جریان بالاتر همراه با هزینه بالای گاز هلیم باعث می شود که استفاده از گازهای کم هزینه مثل آرگون یا نیتروژن جذاب تر شود.
صرف نظر از اینکه از کدام گاز محافظ استفاده می شود ، اگر جریان گاز خیلی کم باشد ، سطح جوش به طور مشخص دارای یک سطح جوش اکسید شده سنگین میشود و اگر جریان گاز بیش از حد زیاد باشد ، باعث کاهش بیش از حد جوش و ایجاد تخلخل در جوش می شود.
خدمات جوش لیزری استیل شرکت تهران نور افشان
شرکت تهران نور افشان با بهره بری از مهندسین و کارشناسان با تجربه در صنعت جوشکاری ، آماده ارائه خدمات جوش لیزری انواع ورق های استیل ضد زنگ در تهران می باشد.
شما مشتریان عزیز می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت مشاوره رایگان با یکی از شماره های زیر تماس حاصل فرمائید :
۰۲۱۵۵۲۶۶۹۱۵
۰۹۱۲۰۲۰۶۹۲۵