با توجه به اینکه تمام تابلوهای تبلیغاتی نیاز به یک زمینه تابلو یا بعبارتی نمای تابلو دارند ، این پس زمینه ها با توجه به شرایط مختلف میتواند از مواد گوناگون و روش های ساخت مختلف ساخته شوند. انواع زمینه های رایج برای تابلو ها معمولا از جنس کامپوزیت ، اچ پی ال ، زمینه فلز پانچ ، چوب پلاست ، چوب ترموود ، شیشه ، سرامیک ، سنگ و … هستند.
مشخصات فنی تعدای از این زمینه تابلو ها در ادامه بررسی شده است.با همراه باشید.
زمینه تابلو کامپوزیت
پس زمینه کامپوزیت از رایج ترین و مرسوم ترین پس زمینه تابلو در دنیا می باشد . که در ایران نیز از این امر مستثنا نیست . البته در سال های اخیر پس از مصوبه معماری شورای شهر تهران استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان ها ممنوع شده و اچ پی ال یا سرامیک خشک جایگزین آن گردیده است .
ورق های کامپوزیت حدود ۵۰ سال پیش در آلمان اختراع شد و مورد استقبال بی در تمام دنیا نظیری قرار گرفت.
این ورقها با توجه به شرایط مورد استفاده از آنها در ضخامت ها، رنگ ها و سبک های مختلف ساخته می شوند .
ما معمولا برای استفاده در زمینه تابلو از ورق های کامپوزیت با ضخامت آلومینیوم حدود ۰.۳ میلیمتر استفاده میکنیم.
روش های ساخت زمینه تابلو کامپوزیت
روش های ساخت زمینه تابلو کامپوزیت به دو روش اچ ال یا فیکس می باشد.
روش اچ ال
روش اچ ال روشی غیر استاندارد می باشد که در معرض باد و باران آسیب پذیر هستند . همچنین از نظر زیبایی شناختی نیز به دلیل وجود نوارهای آلومینیومی معروف به اچ و ال بر روی سطح تابلو ، دارای ایراد و نقطه ضعف می باشند.
این روش صرفا با برش کامپوزیت ها و قرار دادن در روی نوارهای آلومینیومی اچ و ال مونتاژ می گردد .
به همین دلیل از ورقهای باز ضخامت بسیار پایین ، معروف به ورق های اکنومی یا تابلویی استفاده می گردد. و همچنین به نسبت به روش فیکس ارزان تر می باشد.
روش فیکس
در این روش که بهترین روش برای ساخت و مونتاژ تابلوهای کامپوزیت و نمای کامپوزیت می باشد، ابتدا ورق ها با توجه به طرح مورد نظر با نرم افزار اتوکد کشیده و تبدیل به اچ اس کد می گردد و به دستگاه سی ان سی انتقال می یابد.
این دستگاه پشت ورق ها را با توجه به طرح کشیده شده با مته مخصوص شیار می زند.
برای اجرای آهن کشی کامپوزیت فیکس باید آهن کشی کاملا دقیق و تراز انجام پذیرد که این امر مستلزم داشتن تجربه و مهارت بالایی می باشد.
پس از اجرای آهن کشی با استفاده از پروفیل های ۲۰ در ۲۰ ، ۳۰ در ۳۰ ، ۴۰ در ۴۰ ( با توجه به ابعاد تابلو این ابعاد متغییر می باشند ) کامپوزیت ها با ال شکل های آلومینیومی بر روی آهن ها نصب گردیده و همچنین کامپوزیت ها به هم در راستای قسمت های سی ان سی شده خم و دوخت می گردند.
ورق های کامپوزیت با رنگ و جنس های مختلفی در بازار ، مانند پی.وی.دی ، پی.دی.اف ، ضد حریق و گلاسه موجود می باشد.
مزیت پس زمینه تابلو کامپوزیت
قابل شستشو و براق بودن آن ها است و همچنین قابل شیار زدن ، نورد کردن و برش زدن با انواع طرح های مختلف می باشد.
همچنین این نوع پس زمینه تابلو ها از مقاومت بالای در برابر نور آفتاب و باد و باران و سایر شرایط محیطی برخوردار است .
معایب پس زمینه تابلو کامپوزیت
از معایب آنها زود کثیف شدن ورق ها می باشد. که در پس زمینه تابلو بسیار نمایان است.
برای دیدن انواع نمونه های تابلوهای پزشکی و دندانپزشکی اینجا کلیک نمائید.
قیمت پس زمینه تابلو کامپوزیت
قیمت این نوع پس زمینه تابلو با توجه به کویل ها آلومینیومی وارداتی کاملا به نوسانات ارز وابسته است.
معمولا رنگ های خاص مانند طلائی ، آینه ای ، طرح های سنگ مرمر و کامپوزیت های خش دار نسبت به ورق های معمولی گران تر می باشد.
ابعاد ورق های کامپوزیت معمولا ۳۲۰ در ۱۲۵ سانت می باشند که البته بصورت سفارشی نیز سایز های مختلف نیز ساخته می گردد.
برای اطلاعات بیشتر از قیمت انواع تابلو و محاسبه آنلاین آن به قسمت محاسبه آنلاین قیمت تابلو رجوع نمایید .
پس زمینه تابلو اچ پی ال
پس زمینه تابلو های اچ پی ال ، که از ورق های اچ پی ال ساخته شده از جدیدترین و بروزترین ورق های دنیا می باشد که در ایران نیز تمام نمای ساختمان های ادارای ، تجاری و همچنین ساختمان های مدرن مسکونی ، فضاهای داخلی ادارای و تجاری و سرویس های بهداشتی ، از این نوع ورق ها استفاده می گردد.
این ورق ها با طرح های مختلف در بازار موجود می باشد و اجرای آن ها به روش هنگ و فیکس اجرا می گردد.
با توجه به گران بودن ورق های اچ پی ال که تقریبا حدود ۴ برابر ورق های کامپوزیت می باشند و همچنین قابل شیار زدن و نورد کردن نمی باشند ، به ندرت در زمینه تابلو ها استفاده می گردد.
زمینه تابلو فلز پانچ
با توجه به طراحی های مدرن و خلاقانه ای که در صنعت تابلو سازی در حال اجرا است و همچنین استفاده از دستگاه سی ان سی پانچ که دست طراحان را در این نوع زمینه باز گذاشته ، جدیدا از این پس زمینه های تابلو و این نوع سبک هنری در طراحی های مدرن پس زمینه تابلو ها استفاده می گردد.
شرکت تهران نور افشان مبتکر و پرچمدار استفاده از این نوع زمینه تابلو در صنعت تابلوسازی می باشد که بسیار مورد استقبال طراح هان و مشتریان عزیز ، قرار گرفته است.
سبک ساخت این نوع تابلو ها تقریبا شبیه اجرای تابلو های کامپوزیت می باشد.
با توجه به ابعاد و طرح تابلو ها ضخامت ورق های آهن متفاوت می باشد.همچنین این نوع ورق ها در چندین مرحله پاک زدایی و رنگ آمیزی الکترواستایک می گردد.
زمینه تابلو چوپ پلاست یا کامپوزیت پلاستیکی
این نوع زمینه از جنس الیاف طبیعی ( پوست بادام ، چوب و …) و الیاف مصنوعی ساخته می گردد.
چوب پلاست به دلیل نمای طرح چوب بسیار زیبا می باشد و همچنین به دلیل مقاوم بودن در مقابل رطوبت در محیط های شرجی و رطوبت بالا بسیار مناسب می باشند.
چوب پلاست ها با ترکیب سنگ و سرامیک در نماهای ساختمان و زمینه تابلو ها ترکیب بسیار زیبایی را به ارمغان می آورند.
زمینه تابلو ترموود
ترموود معمولا از چوب درخت کاج می باشد که باید یک فرآیند خاصی در درجه حرارت بالا کاملا خشک می گردند . به همین دلیل دارای استحکام بالا در مقابل پوسیدگی و خوردندگی توسط موریانه می باشد.
نوع کیفیت ترموود ها در چند کلاس و خام رنگ می باشند.
طریقه نصب ترموود
طریقه نصب آنها برروی زمینه تابلو به این سورت می باشد که ابتدا آهن کشی انجام می شود سپس چوب های زیر کار که معمولا چوب روس می باشند بر روی آهن پیچ می گردد و سپس ترموود ها به صورت فاق و زبانه برروی چوب های زیر کار پیچ یا میخ می گردد.
رنگ های ترموود و طریقه رنگ کردن آن
رنگ های ترموود بصورت جداگانه در بازار و در حدود شش رنگ موجود می باشد که حلال آنها آب است . معمولا یک لیتر رنگ حدود ۱۵ متر مربع را پوشش می دهد.
طریقه رنگ کردن ترموود نیز با استفاده از یک دستمال تنذیف آغشته به رنگ و فشار بر روی چوب انجام می پذیرد.
ترموود های موجود در بازار
ترموود های موجود در بازار از قطر ۱۲ سانتی متر تا ۱۹ سانتی متر با طول های مختلف موجود می باشد. و اکثر ترموود ها ساخت کشور ایران ، فنلاند و ترکیه میباشد.